Skip to main content
Card debit standard

Cardurile Raiffeisen Premium Banking au o nouă înfățișare!

Avem vesti bune: am reinventat portofoliul de carduri Raiffeisen Premium Banking și le-am făcut mai prietenoase cu natura! Cardul tău actual Mastercard va fi înlocuit cu unul nou, sub sigla Visa, care îți va oferi aceleași beneficii Raiffeisen, plus multe alte beneficii Visa. 
  
Noile carduri Visa Raiffeisen contribuie la reducerea amprentei de carbon, pentru că sunt realizate din 99% plastic reciclat, un pas important pentru misiunea noastră de a construi un viitor mai verde. 

Beneficiile premium ale cardurilor Visa Platinum

 • acces în Business Lounges 
 • 15% discount la Black Cab și reduceri la comercianți 
 • servicii Premium pentru casă și Asistență Rutieră
 • asigurare de călătorie 

Swipe pentru a descoperi noile carduri Visa Raiffeisen Premium Banking!

Cum să te bucuri la maximum de noul tău card Visa:

1. Mai întâi, hai să ne asigurăm că ajunge la adresa corectă!

Cardul nou va ajunge la tine în perioada urmatoare și e important să ajungă la adresa corectă. Intră în aplicația Smart Mobile, verifică adresa notata si, dacă nu e corecta,  actualizeaz-o în câțiva pași simpli: click pe poza ta de profil din bara de sus -> Administrare profil -> Actualizare date personale. Sau te așteptăm în orice agenție Raiffeisen ca să actualizăm împreună adresa.  

2. Odată ce ai primit cardul, e super simplu să-l activezi!

Introdu cardul în orice ATM/MFM sau POS și tasteaza PIN-ul. Gata! Cardul e gata de acțiune, inclusiv pentru plati contactless sau online. 

3. Plătește cu telefonul! Adaugi cardul in portofolul digital si faci plati rapide si sigure:

Plățile devin și mai rapide cu cardul în wallet! Fie că folosești Apple Pay sau Google Pay adaugă-ți noul card Visa în doar câteva secunde. Poti face asta direct din Smart Mobile! 

Cum să-ți adaugi cardul în portofelul digital

Deschide aplicația Smart Mobile pe telefon si mergi la secțiunea "Carduri"

Alege cardul/cardurile și apoi apasă butonul ”Adaugă” în Wallet

Deblochează ecranul și plătește contactless, sigur și rapid

4. Actualizează-ți cardul pentru plăți recurente

Daca ai datele cardului salvate pe site-uri pentru abonamente sau in diverse aplicatii, actualizeaza acum datele. E o operatiune rapida care te va scuti de o grijă pe viitor. 

Smart Mobile vizualizeaza dobanzile

Banca ta, direct pe telefon, prin Smart Mobile:

 • Ai detaliile cardului și istoricul plăților, 24/7 
 • Îți reamintești codul PIN oricând ai nevoie  
 • Blochezi/deblochezi ușor cardurile tale în caz de pierdere sau furt 
 • Primești notificare instantaneu pe telefon la orice plată sau încasare  
 • Activezi SavingBox și poți economisi până la 10% la fiecare plată cu cardul 
 • Trimiți și primești bani în 10 secunde cu serviciul de Plăți Instant 
 • Deschizi conturi noi și conturi de economii 
 • Activezi Direct Debit și facturile recurente se plătesc automat

Întrebări frecvente

Vei primi un SMS de la noi când cardul este gata de trimis, iar apoi un alt SMS de la curier cu data exactă la care îl vei primi. 

Toate cardurile vor fi înlocuite treptat, în următoarele perioade: cardurile de credit în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cardurile de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025.

Noul tău card îți va oferi aceleași beneficii Raiffeisen și, în plus, multe alte beneficii din partea Visa. O să revenim pe parcurs către tine cu detalii specifice despre cardul tău.  

În mod normal, cardul se trimite prin curier la adresa de corespondență sau, în lipsa ei, la adresa de domiciliu pe care ai declarat-o băncii. Asigură-te că adresa de corespondență sau de domiciliu este cea actuală, corectă și completă.  

Pentru a ne asigura că noul card ajunge la adresa actuală, îți vom trimite un e-mail, cu aproximativ o lună înainte de data la care vom trimite cardul, prin care îți vom cere să te asiguri că ai adresa corectă înregistrată la bancă.

Îți poți verifica adresa declarată la bancă  în Smart Mobile. Intră în aplicație la Profil > Administrare profil > Actualizare date personale. 

Datele CI sunt actuale -> continuă -> Datele de contact – vezi daca ai adresa de corespondență; dacă nu o ai, adaug-o.
 
Dacă nu ai Smart Mobile, downloadează-ți acum aplicația din Google Play sau App Store și înregistrează-te rapid. Dacă întâmpini erori în procesul de înregistrare, te așteptăm în cea mai apropiată agentie Raiffeisen Bank. Poți găsi cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank aici

Îți poți actualiza acum rapid datele personale în Smart Mobile. Intră în aplicație la Profil > Administrare profil > Actualizare date personale. 

Datele CI sunt actuale -> continuă -> Datele de contact – vezi dacă ai adresa de corespondență; dacă nu o ai, adaug-o.

Dacă nu ai butonul de actualizare date sau nu ai Smart Mobile, te așteptăm cu drag în orice agenție ca să actualizăm împreună datele. Poți găsi cea mai apropiată agenție Raiffeisen Bank aici

Nu. Schimbarea cardului nu te va costa nimic suplimentar față de contractul tău actual cu Raiffeisen Bank. 

Cardul vechi va fi inactivat în momentul în care îți activezi noul card Visa sau la două luni după emiterea noului card. Îți recomandăm să activezi noul card cât mai curând posibil. 

PIN-ul tău va rămâne același ca și pentru cardul vechi. Dacă l-ai uitat, poți oricând să îl vezi în Smart Mobile, secțiunea Carduri -> click pe cardul preferat -> Afișează PIN.

Îți poți schimba PINul cardului la orice ATM/MFM Raiffeisen Bank România. 

Activarea cardului e floare la ureche! Alege una dintre cele două opțiuni:

1. Introdu cardul în orice ATM/MFM și tastează codul PIN. 
2. La prima tranzacție la un comerciant, introdu cardul in POS și tasteaza codul PIN. 

Pentru cardul de credit poți suna și în Call Center *2000 – număr cu tarif normal, apelabil în orice rețea mobilă din România, și să îl activezi cu ajutorul Anei, operatorul nostru virtual.  

Vei primi un SMS cu agenția în care te așteaptă cardul și o să îl poți prelua în urmatoarele 180 de zile calendaristice. 

Va fi nevoie să îți reintroduci datele cardului nou pentru plățile recurente, ca pentru orice card nou emis. 

Va fi nevoie să îți reintroduci datele cardului nou pe site-ul comerciantului, ca pentru orice card nou emis. 

Ca să poti folosi cardul de credit sau de debit, e nevoie sa intri în posesia lui și să activezi prin introducerea la ATM sau POS și tastând codul PIN. 

Nu trebuie să ne returnezi cardul vechi. Totuși, din motive de securitate, îți recomandăm să distrugi plasticul vechi, prin tăierea acestuia, doar după activarea noului card 

Poți opta să primești mai repede noul card Visa pe care îl dorești, începând cu 15 iulie 2024 pentru cardurile de credit și 1 august 2024 pentru cardurile de debit. Înlocuirea poate fi făcută prin blocarea cu reemitere a cardului – te invităm să suni la unul dintre numerele de telefon 0800 811 111  sau 021 408 28 11 sau să vii în orice agenție Raiffeisen. 

Cardul de credit poate fi înlocuit și prin aplicația Smart Mobile – intră în meniul Carduri, selectează cardul de credit și apoi opțiunea “Blochează card cu reemitere”.

În situația în care vrei un alt tip de card de debit sau de credit Visa, te așteptăm în orice agenție Raiffeisen ca să discutăm 1:1 cel mai bun plan pentru tine.  

La Raiffeisen poți avea următoarele tipuri de carduri asociate contului tău curent: 2 carduri principale de debit per valută (emise pe numele tău) și 2 carduri suplimentare de debit per valută (emise pe numele persoanelor pe care le alegi tu). Valutele disponibile sunt RON/ EUR/ USD.  

În plus, poți deține 1 card de credit principal (emis pe numele tău) și 4 carduri de credit secundare (emise pe numele persoanelor pe care le alegi tu). 

Dacă persoana căreia vrei să îi emiti un cardul suplimentar de debit sau de credit este deja client Raiffeisen, atunci poți veni doar tu în orice agenție Raiffeisen ca să îi cream un card. Iar dacă persoana respectivă nu este client/ă Raiffeisen, atunci e nevoie să veniți împreună în agenție ca să poată fi emis cardul suplimentar.

Cu cardurile Visa de la Raiffeisen ai acces in lounge-urile din aeroporturile din Bucuresti, Timisoara și Viena în felul următor: 3 intrări gratuite cu cardul Gold, 6 intrări gratuite cu cardurile Platinum, intrări nelimitate cu cardurile Signature pentru tine și un invitat.  

Toate cardurile noi emise sub sigla Visa vor fi valabile 5 ani de la data emiterii.