Ce reprezintă exemplul de calcul?
Economisirea potențială de energie prezentată în exemplul nostru se aplică pentru un prosumator și este influențată de suprafața disponibilă pentru instalarea de panouri fotovoltaice, precum și de locul unde alegi să le instalezi.
In fiecare caz, partenerul ales va furniza un calcul personalizat și va propune o ofertă ce conține evaluarea tehnică și financiară a panourilor fotovoltaice.
Exemplul nostru, ilustrat pentru o companie localizată in București, cu o suprafață disponibilă de 500 de metri pătrați, poate fi specific pentru companiile mici, care iși desfașoară activitatea intr-o hală de producție.
Ipoteze de calcul:
- Panouri solare certificate cu o capacitate medie de 0,17 kWp/mp, cu dimensiunea de 1.000 x 1.570 mm și durată de viață de 25 de ani.
- Nivelul mediu de eficiență, in funcție de amplasarea panourilor solare, este estimat la 70%, sub media standard de eficiență.
- Panourile se montează pe acoperiș sau la nivelul solului pe o suprafață plană, liniară.
- Exemplu de calcul de economisire utilizând energia solară cu ajutorul panourilor fotovoltaice are la bază informațiile din cadrul analizei de lungă durată a potențialului de energie solară din România. @2020 Banca Mondială. Sursa: Global Solar Atlas 2.0, Informații despre resursele solare: Solargis
- Prețul mediu pentru 1KWp per capacitate instalată este de 3.216 lei.
- Prețul mediu anual al energiei solare în România pentru 1MW pe oră este estimat la 500 lei pentru anul 2021.