Skip to main content

PASUL 3: Finanțare

Evaluarea inițială a eligibilității

Mai întâi trebuie să verificăm împreună că afacerea ta indeplinește condițiile minime de eligibilitate legate de comportament de plată, datorii, istoric companie și acționari și se califică la un credit.

Împreună cu partenerul pentru care ai optat, alegeți soluția tehnică potrivită și estimați economiile aduse de trecerea la energia verde.  

Apoi, în funcție de acest calcul investiție/economii, poți să găsești opțiunea cea mai bună de finanțare împreună cu colegii noștri specialiști în creditarea IMM. 

Opțiuni de finanțare

Există mai multe opțiuni de finanțare a investiției, dacă nu poți sau nu dorești să o finanțezi din surse proprii ale companiei. 

  • Credite verzi pentru achiziția de panouri fotovoltaice

Pentru reducerea costurilor cu energia electrică generate de afacerea ta, dar să fii și prietenos cu mediul înconjurător, poți alege să instalezi sistemele fotovoltaice.

Achiziția o poți face pe baza creditului verde de la Raiffeisen Bank.

Poți să refinanțezi investiții realizate anterior, efectuate din credit sau surse proprii, pentru achiziția panourilor, inclusiv costurile pentru punerea lor în funcțiune și cele de consultanță.

Suma maximă pe care o poți accesa este de 100.000 euro pentru creditele negarantate sau mai mult de 100.000 euro, dacă prezinți garanții materiale. Poți solicita un credit pe un termen de până la 10 ani, astfel încât afacerea ta să devină “verde” într-un mod relaxat, mai ales că, pentru un credit de până la 100.000 eur nu iți solicităm nici avans/contribuție proprie.

Aplică pentru creditul verde

  • Subvenții guvernamentale, prin programe dedicate 

Urmărește platforma noastră pentru a fi la curent cu ultimele noutăți sau rămâi in contact cu consilierul tău dedicat sau partenerul ales pentru informații legate de subvenții guvernamentale.

 Dacă reușești să obții subvenție guvernamentală, o poți utiliza direct în investiție. În cazul în care urmează să primești ulterior o subvenție guvernamentală, poți, în primă fază, să accesezi creditul verde de la Raiffeisen Bank (mentionat mai sus) și ulterior să utilizezi această sumă pentru a rambursa creditul bancar. Împrumutul bancar poate fi redus în acest fel. 

  • Finanţare din fonduri europene 

Funcționează similar cu subvențiile guvernamentale. Cu toate acestea, pentru a obține fonduri europene, probabil că vei avea nevoie de un expert în accesarea de fonduri europene. Urmareste această pagină pentru a fi la curent cu posibilitățile oferite la nivel național sau regional. 

Ești interesat? Hai să vorbim.