Skip to main content

Află cât poți economisi

Pur și simplu îți poate economisi mulți bani. 

Energia regenerabilă de la soare este gratuită. Ai nevoie doar de panouri fotovoltaice (numite în mod obișnuit panouri solare) pentru a transforma lumina soarelui în electricitate și apoi a o folosi.  

Și surplusul?  

Poate fi stocat în baterii pentru a fi folosit atunci când este necesar – de exemplu noaptea. Sau îl poți introduce în rețea și poți fi plătit pentru acesta. 

Panourile fotovoltaice transformă lumina soarelui în energie electrică. Cu toate acestea, deoarece produc energie electrică în curent continuu, aceasta trebuie convertită în curent alternativ. De aceea sistemele de panouri solare au un invertor.

Sistemele fotovoltaice pot fi ușor ajustate la nevoile oricărei afaceri sau persoane fizice. Numărul panourilor solare și dimensiunea acestora depind de consumul zilnic, amplasarea și orientarea acoperișului. 

Durata medie de viață a panourilor fotovoltaice este de 25 de ani. 

După 25 de ani, panourile vor funcționa în continuare, dar eficiența lor scade în medie cu 20%.

Acest lucru depinde de dimensiunea instalației. Iti poți face o idee despre impact consultând exemplul de calcul din prima pagina.

Pentru o estimare mai exactă, un specialist trebuie să vadă personal locaţia. Te rugăm să contactezi unul dintre partenerii noștri care sunt listați in site.

Desigur, o poți folosi imediat pentru afacerea ta. Iar atunci când produci mai mult decât ai nevoie, o poți stoca în baterii sau o poți livra în rețea.

Bateriile sunt utile în momentele când panourile fotovoltaice nu pot produce energie (de ex. noaptea). Și dacă bateriile rămân fără energie, atunci pur și simplu extragi electricitate din rețea așa cum se întâmplă astăzi.

Sigur, poți vinde electricitatea de care nu ai nevoie furnizorului de energie, introducând-o în rețea.

Preţul de vânzare al energiei produse de prosumator, conform legislaţiei în vigoare, se calculează în funcţie de preţul mediu ponderat înregistrat pe Piaţă pentru Ziua următoare (PZU) în anul precedent. Prețul mediu PZU din 2020 este utilizat pentru tot anul 2021 - 196,56 RON/MWh. În 2021, toți furnizorii sunt obligați să cumpere energie de la prosumatori la acest preț fix.

La solicitarea Uniunii Europene, Guvernul României pregătește, o Ordonanță de Urgență pentru modificarea legii energiei. Dacă se aprobă în forma propusă, prosumatorii vor putea să compenseze cu furnizorii lor energia luată și introdusă în sistem și să vândă surplusul de energie la PZU mediu din luna precedentă.

Furnizorul de energie.

Pentru o estimare aproximativă bazată pe locația ta și spațiul disponibil pentru panouri solare, tot ce ai de făcut este să contactezi unul dintre partenerii noștri, care se va adapta situației tale concrete.

Un exemplu de impact al unui astfel de proiect în afacerea ta poate fi găsit în prima pagină.

Calculul precis depinde de orientarea și înclinarea acoperișului, de expunerea directă la soare etc. Te rugăm să contactezi unul dintre partenerii noștri, care îţi va vizita sediul și va face o evaluare profesională.

Ești interesat? Hai să vorbim.