Skip to main content
imm-antreprenori-gata-de-business

O nouă emisiune cu și despre antreprenori mai pregătiți de afaceri ca niciodată: #GataDeBusiness

Clienții noștri vorbesc despre decizii curajoase, riscuri, provocări și despre tot ce-ți trebuie ca să îți definești propriul succes în afaceri. 

Hai să vezi cele mai tari povești de business într-o emisiune plină de inspirație și amuzament. Tu ești #GataDeBusiness?

#GataDeBusiness: Ce-ar fi dacă ți-am spune că poți să descoperi lumea afacerilor mai reală ca niciodată?

Află cum 14 antreprenori au depășit provocările, vezi cine le-a fost alături, cum au făcut rost de prima finanțare sau cum au sărbătorit cel mai mare contract. La #GataDeBusiness vezi cum ar putea să arate viitorul, cum evoluează piața și ce schimbări putem preconiza în mentalitatea angajatorilor sau în comportamentul consumatorilor. Nu rata oportunitatea să prinzi fiecare sfat și lecție pe care au învățat-o!

Gata de business

Colaborare

„Atunci când ai un partener bancar care te susține și îți este alături, intri în proiecte cu o altă ambiție și cu mai mult curaj.”

Cezar Nourescu

Încredere

„Susținerea este esențială în business. Încă de la început, o bancă a văzut potențial în noi și ne-a oferit încredere, ne-a dat curaj că o să reușim.”

 Miriam Constantin

Profesionalism

„Consultantul bancar ne cunoștea toate proiectele si a venit cu soluția potrivită să ne finanțeze și acest business. A fost vorba de încredere reciprocă – ei în noi și noi în ei.”

Mirela Mazurec

imm-antreprenor-1-gata-de-business-episod-1

12 ani de succes în moda masculină: Tudor. Personal Tailor

Dacă te gândești cât de importanți sunt clienții pentru afacerea ta, tot ce putem să îți spunem este că Tudor. Personal Tailor este un business construit în jurul lor – și s-a dovedit a fi o decizie perfecta pentru evoluția companiei.

  • „Business-ul nu poate evolua fără tine. Ca el să crească, trebuie să crești și tu, să-ți depășești fricile și limitările.”
  • „Pentru că ne propunem să evoluăm, pentru noi este important să știm că avem alături un partener bancar ce ne poate susține atunci când avem nevoie.”

un business plin de curaj: Incorporate

Începutul în afaceri nu este doar despre investiții, iar pentru Miriam a fost și este despre curaj, decizii neconvenționale și adaptarea într-o lume cu totul nouă. Regula numărul unu pe care a învățat-o a fost să eșueze cât mai repede ca să se pună pe picioare la fel de repede.

  • „Cea mai importantă decizie pe care am luat-o a fost să renunț la avocatura tradițională și să mă dedic în totalitate proiectului meu.”
  • „În business, combustibil îți sunt entuziasmul și încrederea în proiect. ”
imm-antreprenor-2-gata-de-business-episod-2
imm-antreprenor-3-gata-de-business-episod-3

Un parteneriat cu clienții: CBNAgro.tech

Există mereu oameni care încearcă să te descurajeze în afaceri. Cum le face Cezar față? Păstrează sfaturile relevante, le dă de-o parte pe cele care nu pot aduce un real ajutor și continuă să se concentreze pe propriul business. 

  • „Primii doi ani au fost extrem de aventuroși pentru noi. Am fost plini de încredere și am reușit să vindem produse pe care încă nu le creasem.”
  • „Atunci când ai un partener bancar care te susține și îți este alături, intri în proiecte cu o altă ambiție și cu mai mult curaj.”

un business pionier în România pe segmentul paharelor de carton: Spot Cups

Secretul unei creșteri accelerate? Mirela Mazurec ne spune că este vorba despre implicare. Experiența cu Spot Cups a învățat-o că atunci când ești hands-on cu business-ul tău, reușitele nu întârzie să apară.

  • „A fi om de afaceri este un mare curaj – Tot timpul te întâlnești cu provocări, tot timpul există riscuri. În fiecare zi poți să fi cel mai bogat sau cel mai sărac om.”
  • „Sunt foarte atentă la angajații pe care îi am, dar și la ce se întâmplă în societate. Îmi doresc să fiu prezentă în comunitate pentru că mi se pare foarte importantă lumea în jur.”
imm-antreprenor-4-gata-de-business-episod-4
imm-antreprenor-5-gata-de-business-episod-5

New York-București-Furculești. Un traseu neobișnuit în afaceri: Boboc & CO

Pasiunile tale se pot îmbina perfect cu afacerea căreia vrei să-i dai startul. Dorin Boboc spune că a reușit să pună în aplicare în afacerea sa tot ce a învățat în domeniile anterioare de activitate. De la cunoștințe de management financiar, până la dorința de a rămâne la curent cu noile tehnologii, diversitatea intereselor unui antreprenor reprezintă întotdeauna un plus de valoare în business. 

  • „Auzeam des că e o nebunie să lași un job sigur într-o corporație și să pleci într-o afacere, într-un SRL. Dar erau și oameni care îmi admirau curajul și îmi urau succes. Asta mi-a dat curaj și m-a ajutat să merg mai departe.”
  • „Soluțiile financiare optime fac de multe ori diferența între o investiție de succes și una mai puțin reușită.”

Un început neconvențional în afaceri. Câte drumuri poate deschide pasiunea?: Invent New Business

În afaceri, nimeni nu te învață cum arată un început ca la carte și nici care sunt pașii siguri către succes. Asta a învățat-o experiența pe Mari Bratu, o antreprenoare care și-a deschis propria agenție de producție publicitară din dorința de a face lucrurile altfel. Pentru Mari, călătoria ei în business e marcată de creativitate și neconvenționalitate, de curaj și tenacitate. 

  • „Mi-am făcut propria afacere pentru că simțeam că lipește ceva în industrie - pasiunea lucrurilor făcute altfel, făcute în detaliu, făcute cu drag. ”
  • „Începutul afacerii a fost provocator. Nu există o carte pe care o primești și care-ți zice care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să reușești. Pur și simplu e o provocare, o provocare care mie mi-a făcut foarte bine.”
gata-de-business-episod-6
gata-de-business-episod-7

Succesul unei afaceri de familie : Hotel Piccadilly

Uneori, cea mai bună decizie de business este să observi ce se întâmplă în jurul tău, în loc să acționezi din impuls. Asta ne spune că l-a ajutat cel mai mult în primii ani de afaceri pe Andrei Trandafir, un fost medic care a preluat afacerea hotelieră a familiei sale. În timp, a reușit să își lase propria amprentă asupra unui business care se bucură astăzi de popularitate, succes și admirație. 

  • „În primul an nu am făcut mai nimic. Am stat și am ascultat. Am stat și m-am interesat de ce se întâmplă într-un fel sau nu. Abia din al doilea an am început să aduc îmbunătățiri, destul de timide la început, ca să nu fac o prostie.”
  • „Într-o relație comercială, contează foarte mult cuvântul dat. Indiferent de ce ai apucat să spui, trebuie să te ții, nu să te faci că ai uitat. Cuvântul dat e sfânt într-o relație de business, fie că sunt furnizori, clienți sau angajați.”

Încredere, muncă și viziune – ingredientele unei afaceri de succes : Meron Coffee

Afacerea lui Bogdan Ciocian este despre mai mult decât cafea de specialitate – este despre pasiunea lucrului bine făcut, despre dedicare și adaptabilitate, despre obiective mari atinse și depășite.

Meron a început în 2015, fără un parcurs prestabilit. Bogdan avea însă încredere încă de atunci că orice va face se va bucura de succes și va aduce un aer fresh în industrie. 

  • „Am învățat că business-urile care sunt versatile și ușor adaptabile au cel mai mult succes, oricât de mare sau mică ți-ar fi compania.”
  • „Cred că mulți falimentează pentru că văd ideea drept esențială. De fapt, execuția este secretul succesului.”
imm-antreprenor-8-gata-de-business-episod-8
imm-antreprenor-9-gata-de-business-episod-9

Un salt uriaș – De la vis la business: Jumping House

Aneta Neagomir spune că i-a fost predestinat să intre în afaceri. După 18 ani de activitate în HR și o vacanță de vis în State, Aneta a descoperit ideea de business pe care a căutat-o din totdeauna: o sală de sport plină de trambuline și distracție. Așa a luat naștere Jumping House, o afacere din Cluj care bucură oamenii de toate vârstele și încurajează sportul într-un mod nemaivăzut în țară până atunci: sărind cât mai sus. 

  • „Comunicarea este elementul de bază, atât cu clienții, cât și cu furnizorii. În momentul în care ai curaj și comunici, ți se pot întâmpla doar lucruri bune.”
  • „De la parteneri am învățat multe despre corectitudine. Este ceea ce ne caracterizează și pe noi și mă bucur că și partenerii noștri au aceasta valoare și o respectă la fel de mult.”

O idee delicioasă de afaceri: Idicel

Răzvan Rusu a început Idicel, o afacere dedicată în totalitate gusturilor românești, acum aproape 10 ani, când încă se bucura de studenție. A descoperit satul întâmplător, însă s-a îndrăgostit imediat de autenticitatea lui. A fost primit cu brațele deschise în comunitate, iar alături de Tanti Veronica, ajutorul lui de bază din Idicel, a început să prepare cele mai delicioase dulcețuri, borcane de zacuscă sau creme de ciocolată – toate la foc de lemne. 

  • „E foarte important ca partenerul care se alătură afacerii tale să creadă în produs și în autenticitate, nu să se uite doar la cifre. Și altceva important la parteneri: boost-ul de energie, de încredere pe care îl aduc în companie. Doar așa poți să te dezvolți organic și natural.”
  • „Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o de la parteneri a fost despre curajul de a face lucruri mărețe. Chiar dacă poate, în anumite momente, lucrurile ne depășesc, trebuie să ai curaj să le faci. Cu răbdare, ele pot crea o schimbare majoră în piață sau în viață.”
  • „În momentul începerii unei afaceri este esențial să îți povestești activitățile, să fii live cu oamenii, să vadă exact ce faci. Cheia este să comunici în mod consecvent.”
imm-antreprenor-10-gata-de-business-episod-10
imm-antreprenor-11-gata-de-business-episod-11

Un business cu greutate pe piață: Scaleit

Scaleit s-a lansat pe piața românească cu mult curaj, într-un moment în
care vocile competiției spuneau că industria e suprasolicitată și că nu mai
există nimic nou de oferit. Totuși, Oleg Andrișan, fondatorul afacerii, nu s-a
lăsat descurajat și a făcut ceea ce știa mai bine: a muncit pentru a-și construi visul, în ciuda tuturor piedicilor și provocărilor. Încet, încet Scaleit a urcat pe
scara de business din domeniul cântăririi industriale și în prezent continuă
să ofere soluții inovative și calitative în mediul tehnic.

  • „Nu există ziduri de netrecut. Totul poate fi rezolvat prin efort, prin muncă și prin calitatea serviciilor și produselor pe care le oferi.”
  • „Știți cum se spune și în teoria evoluției: disconfortul creează schimbarea. Iar un loc călduț nu conduce la schimbare.”
  • „Cea mai inspirată decizie de business a fost accesarea în plin context pandemic, a unui credit prin IMM Invest obținut cu ajutorul Raiffeisen pentru dezvoltarea business-ului prin utilarea cu noi echipamente care ne permit să producem multe dintre structurile pe care ne vedeam nevoiți să le subcontractăm sau să le importăm înainte.”

Printre oameni, un business despre inimi : Rocordis

Ce-i trebuie unui antreprenor la început? Alina Negru, fondatoarea spitalului de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară, ne spune că mult curaj. Așa a reușit să transforme o clinică într-un spital din Timișoara, un spital centrat pe nevoile pacienților, cu personal medical plin de zâmbete și empatie. Și-a dorit să facă lucrurile diferit, să aducă serviciile moderne din străinătate la care visăm, chiar aici, aproape de pacienții români. 

  • „Cel mai greu este să dai startul, să ai curajul să pornești. După ce ai făcut primul pas toate lucrurile vin de la sine. Fiind o afacere la început, emoția și bucuria deschiderii contracarează îngrijorarea pentru orice potențială dificultate care se va ivi. Probleme există ca să fie rezolvate.”
  • „De la parteneri am învățat că trebuie să fim organizați și să avem un plan – întotdeauna planul precedă orice acțiune.”
  • Le-aș spune viitorilor antreprenori să se gândească de la început la sursele de finanțare, să le definească foarte bine și să-și facă un plan de afaceri cu venituri și cheltuieli.  
imm-antreprenor-12-gata-de-business-episod-12
imm-antreprenor-13-gata-de-business-episod-13

Cum arată un business de succes în HoReCa?: Nobel Cuisine

Nobel Cuisine nu e doar un restaurant, este o adevărată experiență de
gusturi și arome culese din Spania și România. Mai mult de atât, e un business
pe care Andrei Voicu l-a construit de la zero, cu multă determinare și pasiune.

Despre Andrei mai însă sunt multe de zis – cum ar fi că acum este și Executive Chef al Naționalei de Fotbal a României sau că și el a jucat fotbal profesionist înainte să se apuce de bucătărie.

  • „Primul an în HoReCa cred că practic nu se pune. Este anul în care înveți să controlezi piața, în care aduci clientul pe un drum al tău. După care, toate intră pe un făgaș normal daca faci lucrurile corect față de clienții tai.”
  • „Ingredientele cheie pentru succes în HoReCa? Să ai curaj și să știi foarte bine conceptul de business, să îl conturezi foarte bine în minte, să îl prezinți ca atare și să te ții de el.”

O creștere sigură în afaceri : Stas Computer

Claudiu Șerban și-a început afacerea, Stas Computer, o companie care oferă servicii și echipamente de IT, încă din 2004. Primii ani au fost un continuu proces de învățare, însă încet, încet și-a găsit echilibrul în business și a început să țintească din ce în ce mai sus. A sperat la mai mult și, cu multă ambiție și determinare, a reușit să obțină mai mult. Și-a creat o echipă de încredere, a ales parteneri alături de care compania a reușit să crească și a învățat în fiecare zi cum să devină un lider din ce în ce mai bun. 

  • „Creșterea vine pas cu pas, vine prin decizii organice, prin decizii pe care le iei în funcție de challenge-ul pe care îl ai.”
  • „Fără parteneri de încredere, fără echipă de încredere, nu poți să reușești. Lucrăm împreună, creștem împreună, câștigăm împreună, dar mai și pierdem împreună, uneori.”
  • „Am învățat din experiență că e bine să asculți toate sfaturile, chiar dacă par la prima vedere neobișnuite. Asta nu înseamnă că le și aplici, dar e sănătos să vezi și alte viziuni.”
imm-antreprenor-14-gata-de-business-episod-14

Ești interesat? Hai să vorbim.